רגישות גבוהה היא תכונה מולדת, עם זה אין מה להתווכח. לפעמים אנשים בעלי רגישות גבוהה מרגישים בושה או מתייחסים לתכונה הזו כתכונה שהיא שלילית בזמן שלתכונה יש גם יתרונות וגם חסרונות.
סביבה שהיא מבקרת ושלא תומכת ומקבלת עשויה לגרום לתחושות של נחיתות וביקורת עצמית מאוד גבוהה. חשוב שלאדם שמתמודד עם רגישות גבוהה יהיה מקום בטוח שיוכל להיות בו בדיוק כפי שהוא ומקום בטוח שיכיר את יתרונותיו ויכולותיו המיוחדות והמדהימות. מאוד חשוב גם שיוכל להביע את הרגשות שלו בלי ביקורת מיותרת.
אין יותר - ״רגישות יתר״. יש - ״רגישות גבוהה״. אחת מהמטרות שלי עבורך היא קבלה עצמית ורצון אמיתי לזהות את הייחודיות שלך והיתרונות שלך על פני אחרים. קל יותר ללמוד מהסתכלות של מישהו אחר - אני יכול להסתכל עלייך ולהגיד לך מה אני מזהה בך. מה שבטוח - כשאני אצפה על אדם רגיש מאוד מהזווית שלי - לרוב הוא ימצא חן בעיניי. זה הזמן לשאול - למה אתה לא מעריך את התכונה הזו בעצמך? למה אתה חושב שמשהו בך לא תקין רק בגלל שאחרים מצפים ממך להיות משהו אחר שהוא לא אתה...? למה אתה מלקה את עצמך על תכונות שלך שמוצאות חן בעיניי ובעיני אחרים...?
אדם בעל רגישות גבוהה צריך מקום שבו יוכל לעבוד ולעבד קונפליקטים במערכות היחסים בחיים שלו ולהרגיע ולהרפות את עוצמות הרגשות שמתעוררות במהירות. בגלל שאנחנו שמים משקל כבד על מערכות היחסים בחיים שלנו, יש לנו נטייה להיפגע בקלות ובמהירות. יש לדבר הזה תוצאה - לפעמים הרגישים מאוד נזהרים כשהם מבטאים רגש של עצבים וכעסים כלפי המשפחה ומי שקרוב לנו. הרגישים לפעמים גם לא מבטאים בזמן הויכוחים את הצרכים והתחושות שלהם שנמצאים בעוצמות גבוהות.
הרגישות הזאת עשויה לגרום להצפה ריגשית ותחושה של בושה ואשמה אחרי ״הטורים הגבוהים״ של העצבים והכעס. לפעמים גם לרגישים קיים קושי בויסות עוצמת התגובה. יש לכך מחיר שהוא כבד מאוד. יש עלבון, ומערכות יחסים שפשוט לאט לאט מתנתקות ומתרחקות.
אם יש דבר שאנשים רגישים צריכים - זה תקשורת עמוקה ומשמעותית. נקודה. כשיש שיחות שמשעממות אותם, זה נגמר מאוד מהר בבאסה. בשיחות איתי, אתה תגיע לרמה גבוהה מאוד של תקשורת, כי אני בעצמי מבין אותך ויודע מזה אומר להיות בם אדם רגיש מאוד 🙂
אגב, עבודה איתי יכולה לגרום גם לאמון שיכול להתחדש. אנשים רגישים נכוו המון בעבר, וקיים אצלם חוסר אמון גדול שצריך להירפא בתהליך עמוק ואיכותי.